ЗЕВ Мајке Јевросиме 8-9 најуређенији простор у стамбеним зградама

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, посјетио је данас заједницу етажних власника у Улици Мајке Јевросиме број 8-9, која је у овогодишњој акцији „Бирамо најуређеније“ проглашена за најуређенији простор у стамбеним зградама.

Након срдачног сусрета са станарима ових зграда, Радојичић је новинарима рекао да је акција организовама 16. пут узастопно и изразио увјерење да се на овај начин подстичу сви наши суграђани да воде рачуна о свјојој околини и да нам читав град буде љепши.

– Акција је проведена у мају и јуну ове године. Лијепо је видјети да се ЗЕВ успије договорити да одржава један овако лијеп простор, јер има много других примјера гдје се тешко форимирају заједнице или се тешко постижу договори око уређења животног простора – навео је Радојичић и додао да ће најбољи у свим категоријама бити награђени са по 600 КМ.

Миленко Мирковић из ЗЕВ Мајке Јевросиме 8-9 апеловао је на све грађане да одржвајау своје животне просторе како би и цијело насеље било љепше и угодније за живот.

– Срећни смо што се наш труд исплатио јер смо вриједно и напорно радили на уређењу нашег животна простора, мада смо се случајно пријавили и наш циљ није био награда – рекао је Мирковић.

БИРАМО НАЈУРЕЂЕНИЈЕ 2018.

У овогодишњњој акцији учествовала су 24 кандидата, а уручење признања свим награђеним и свечани пријем биће одржани у сриједу, 22. августа, у Градској управи.

 Најуређеније двориште:

  1. Здравко Гузијан, Ђуре Дамјановића 135;
  2. Биљана и Мирко Кондић, Ђуре Дамјановића 235;
  3. Младен Шврака, Рамићи бб.

Најуређеније школско двориште:

  1. OШ „Јован Дучић“ Залужани;
  2. ОШ „Бранко Ћопић“, Улица Мише Ступара 24 – Борик,
  3. Гимназија Бања Лука.

Најуређенији простор у стамбеним зградама:

  1. ЗЕВ Мајке Јевросиме 8 и 9;
  2. ЗЕВ Царице Милице 10;
  3. ЗЕВ Равногорска 16.

Најуређенији балкон:

  1. Мирко Агић, Улица Млађе Ћусића.