У плану теретане на отвореном у још три насеља

У намјери да се суграђанима омогуће нови спортско-рекреативни садржаји, ових дана покренуте су активности за изградњу нових теретана за вјежбање на отвореном у више насеља.

Како су потврдили у Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт у плану је градња теретана код подручне школе у Пријечанима, затим у Борику (код „Кајака“) у непосредној близини кошаркашког игралишта и на Побрђу код цркве.

-Ових дана изабрана је пројектантска кућа за израду идејних пројеката и урбанистичко-техничких услова за ове нове теретане – навели су из одјељења.

Напомињу да се код избора локација за нове теретане, води рачуна о томе да буду постављене на локацијама гдје је мање спортско-рекреативних садржаја, као и на локацијама гдје је примјетна повећана фреквенција рекреативаца.

Однедавно су нова мјеста за вјежбање на отвореном доступна и становницима Обилићева и Чесме.

Задњих неколико година теретане су саграђене и у Парку “Младен Стојановић”, шеталишту поред Врбаса – између Ребровачког и Венеција моста, на Бањ брду, у насељу Симе Матавуља, на Старчевици, у Лазареву и у кругу спортско-рекреативног центра „Аквана“.

 Теретана у Чесми (Фото архива)

Теретана у Чесми (Фото архива)