Ускоро асфалтирање новог моста у Драгочају

Изградња новог моста у Драгочају, у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“,  једног од највећих инвестиционих пројеката у овом насељу, одвија се предвиђеном динамиком, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

-До сада су извршени радови на изградњи обалних стубова моста, постављању бетонских носача моста и бетонирању армирано – бетонске плоче – истичу у Одјељењу.

Протекле седмице, изведени су радови на постављању ограде и хидроизолације, чиме се стварају услови за постављање асфалтног слоја.

-Ових дана почеће се са постављањем ивичњака и припремом за израду асфалтних слојева на мосту- истичу у Одјељењу.

Изградњом новог моста не само да ће бити побољшан и убрзан саобраћај у овом насељу, већ ће значајно бити смањен ризик од излијевања Драгочајке што је раније био чест случај, јер је стари мост представљао тзв. уско грло у случајевима високих водостаја.

Из тог разлога, нови мост биће знатно већи од досадашњег, са омогућеним двосмјерним саобраћајем. Према пројекту, биће дугачак 13, а широк девет метара. Имаће двије саобраћајне траке по три метра, те двије пјешачке стазе од по метар и по ширине.

Изградња моста почела је крајем априла, а рок за извођење радова 120 дана. Пројекат вриједан 220.000 КМ изводи предузеће ,,Враница БЛ“ д.о.о. Бања Лука.