Радојичић у посјети Хемофарму: Потребно нам је још овако успјешних предузећа

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, посјетио је данас производни погон фармацеутске компаније Хемофарм д.о.о, лидера на тржишту лијекова у БиХ.  

Током обиласка погона, Радојичић је нагласио да је Бањој Луци потребно што више успјешних производних предузећа, попут Хемофарма, који је дио њемачке Штада групе, са плановима за даље инвестиције и нова радна мјеста.

  • Од велике је важности да Бања Лука има производне субјекте, попут Хемофарма, који су репрезентативни у сваком смислу. Овакве компаније граду су јако важне због нових запошљавања, радних мјеста, примјене савремених технологија и нових инвестиција – истакао је Радојичић. Он је захвалио Хемофарму што је, промовишући концепт друштвене одговорности, Бањој Луци даровао дјеје игралиште у Обилићеву, али и на учешћу у бројним другим друштвено одговорним активностима.

Саша Урошевић, директор бањалучког Хемофарма, нагласио је да је Штада група, у чијем саставу послује ова компанија, препознала посвећен рад запослених у бањалучком погону, па је, само ове године, у осавремењавање производних погона уложила више од четири милиона КМ, са активним плановима за улазак у нове инвестиције.

  • Поред улагања у машине и производне процесе, улажемо и у заштиту животне средине. Око два милиона КМ уложено је у најсавременији пречистач отпадних вода, а сваке године улажемо додатна средства за унапређење његових перформанси – рекао је Урошевић.

Хемофарм, који је лидер на тржишту лијекова у БиХ, у свом погону у Новаковићима код Бањалуке запошљава 185 радника.

Говорећи о развоју економских активности на подручју града, Радојичић је најавио да ће, поред постојеће Пословне зоне „Рамићи“, ускоро бити отворена још једна пословна зона.

  • Већ у септембру, инвеститорима ћемо понудити локације у новој пословној зони „Јелшинград“- нагласио је градоначелник.