Пројекат од 2,8 милиона КМ: На љето вода за више дијелове Чесме

Радови на изградњи резервоара и водовода у вишим дјеловима Чесме су у подмаклој фази, а први потрошачи би воду требали да добију током овог љета.

  • Динамика радова је задовољавајућа и наша очекивања су да ће већ у јулу први потрошачи у трећој висинској зони Чесме добити воду- истиче начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Судећи према тренутној динамици радова, домаћинстава која се налазе у четвртој висинској зони, на нови водовод могла би бити прикључена у у спетрембру.

  • Поред тога, у плану је да се овог љета ради и на наставку изградње водоводне мреже у другој висинској зони, изнад фудбалског стадиона у Чесми – закључио је Билчар.

Тренутно се приводе крају радови на изградњи потисног цјевовода између резервоара на другој и трећој висинској зони, а данас су започели радови на цјевоводу према резервоару четврте висинске зоне.

За водовод у Чесми издвојено је 2,8  милиона КМ, чиме ће бити рјешено водоснабдијецвање за 500 домаћинстава у Чесми и неколико насеља у сусједној лакташкој општини.

Све то је дио пројекта „Вода 1“, вриједног 7,8 милиона КМ у оквиру којег се гради 56 километара нове водоводне мреже на широј територији града.