При крају изградња пута за Мотике

Радови на изградњи нове саобраћајнице на Петрићевцу, на правцу према Мотикама, ушли су у завршну фазу. На првих 900 метара, два милиона марака вриједне саобраћајнице, изграђена је комплетна инфраструктура и постављен завршни слој асфалта, док се на преосталих 300 метара ради на изградњи новог водовода.

Начелник Одјељења Славиша Сандић, прецизирао је да је на завршеном дијелу саобраћајнице изграђен нови водовод, канализација, расвјета, тротоари и приступи индивидуалним стамбеним објектима.

-У исто вријеме, започела је и обнова Банијске улице која је служила као алтернативни правац у вријеме радова на главној саобраћајници. Завршени су припремни радови за асфалтирање, али по захтјеву мјештана ове улице, сачекаћемо прољеће за ове радове јер постоји иницијатива да се уради нова канализација у улици – каже Сандић.

Поред тога, ускоро ће почети санација Љевчанске улице која је за вријеме радова служила као алтернативни правац, због чега је претрпјела значајна оштећења.

– Одмах по завршетку радова на изградњи водовода у Kраља Александра, преусмјерићемо јавни превоз овом улицом и растеретити Љевчанску улицу – закључио је Сандић.

Радови на изградњи 1,2 километра саобраћајнице, вриједни два милиона марака, отворени су крајем марта ове године, у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“. Гради се модерна саобраћајница ширине шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, новим водоводом као и јавном расвјетом.