Пријем за учеснике „Дјечијег царства“

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, организовао је пријем за учеснике Међународног фестивала дјечије поезије „Дјечије царство“, највећу манифестацију те врсте у БиХ и окружењу.
-Бања Лука је са прољећа најљепша, и уз уређење нашег града, са дјецом и младим пјесницима још додатно – казао је градоначелник Радојичић, те нагласио да је Дан града у недјељу и да су гости града, између осталих, и учесници ове манифестације, коју Град подржава. Он је изразио наду да ће дјеца из Бање Луке понијети најљепше успомене.

-Ово је град културе, младих, школа и потпуно се уклапа у концепт ове манифестације, а то је једно дјечије царство. Жеља нам је свима да град буде једно угодно дјечије царство за радост наше дјеце и свих оних који у њега долазе – закључио је Радојичић.

Организатор фестивала Слободан Стошић, казао је да је „Дјечије царство“ највећи регионални фестивал дјечије поезије, те да је ове године преко 4.500 дјеце послало 6.500 радова и да је изабрано 80 најбољих из свих земаља бивше Југославије.-Бања Лука је дивна у априлу тако да смо тај мјесец изабрали за овај догађај. Хвала градоначелнику што мисли на дјецу и који је за врло кратко вријеме направио више дјечијих игралишта по граду, те покренуо других пројеката, попут кандидатуре за европску престоницу културе – истакао је Стошић.

Као и сваке године, Дјечије царство бира свог принца, а то је ове године пјесник и глумац из Подгорице Дејан Ђоновић, коме је градоначелник на пријему уручио награду. Ђоновић је казао да му је велика част што се нашао у друштву досадашњих добитника овог признања и да се увијек угодно осјећа када дође у град на Врбасу.

Учесници фестивала, који су данас присуствовали на пријему у Градској управи, истакли су да им је лијепо у Бањој Луци и да им је драго да се њихов рад цијени.
Иначе, „Дјечије царство“ се завршава данас (петак, 20. април) у 19.00 часова, када ће у ГП Јазавац бити додијељене награде.