Почела изградња спортске дворане на Лаушу

У близини ОШ „Свети Сава“ на Лаушу, данас је почела изградња нове спортске дворане, коју ће користити ученици ове школе, али и спортски клубови за тренажни процес. На почетку реализације пројекта вриједног 1,55 милиона КМ, замјеник градоначелника Срђан Амиџић, рекао је да је Град, заједно са републичким органима, извршио реконструкцију више од 30 школских објеката на подручју града.

  • Изградња дворане побољшаће квалитет наставног процеса у школи, а велике користи имаће спортисти и спортски клубови који ће добити нове термине за тренинг у оптималним условима – истакао је Амиџић.

Предједник Скупштине града Зоран Талић, изјавио је да је један од приоритета градске администрације у протеклом периоду био обнова и изградња спортске инфраструктуре.

  • Лауш је насеље у којем су урађени бројни пројекти у посљедње вријеме, изграђене су нове саобраћајнице, канализација, водоводи, кружни ток, а ево сада почиње и градња нове дворане која је потребна овом насељу – навео је Талић.

 

Директор ОШ „Свети Сава“ Мирослав Попржен, казао је да се годинама чекало на изградњу спортске дворане уз ову основну школи и да је ово један од највећих пројеката које спроводе Град и бањалучке основне школе.

Директор Спортског центра „Борик“, Ненад Талић, рекао је да је Град уложио много средстава и напора како би се побољшали услови за тренинг бањалучких спортиста. Он је нагласио да ће дворана дјеловати у оквиру ЈУ СЦ „Борик“ и да ће бити на располагању свим клубовима и спортистима.

Према информаццијама из Одјељења за комуналне послове, дворана ће бити димензија 44х28 метара са припадајућим унутрашњим трибинама. Отворено спортско игралишта биће димензија 44×26 мдетара. Такође, биће извршена реконструкција постојећих просторија сутерена у којима се налазе помоћна сала, свлачионице, остава и санитарни блок те приземља што укључује изградњу нових свлачионица, санитарних чворова, наставничког кабинета и неопходних комуникација. За изградњу нове спортске дворане биће кориштени најсавременији материјали, са посебним освртом на задовољавање услова енергетске ефикасности предвиђених за овакву врсту објекта.