Планиран кружни ток код „Леснине“ и тротоар до „Тропика“

У настојању да спријече загушења у јутарњим и послијеподневним „шпицевима“, Градска управa и „Путеви РС“ потписаће ускоро споразуме о изградњи још три нова кружна тока на старој „градишкој“ цести, међу њима и онај на раскрсници код „Леснине“. У оквиру изградње овог кружног тока, биће изграђен и тротаар на потезу према тржном центру „Тропик“, чиме ће бити ријешен дугогодишњи проблем са безбједним кретањем пјешака на овој дионици.

Према најавама из градског Одјељења за саобраћај и путеве, највећи кружни ток биће изграђен на изузетно фреквентној раскрсници на укрштању Улице Књаза Милоша са улицама Ивана Горана Ковачића и Браће Пиштељић, уз коју ће бити изграђена и пјешачка стаза.

По плановима, други кружни ток биће изграђен на укрштању Улице Књаза Милоша и Булевара Милутина Миланковића, док је трећи на укрштању Улице Бранка Поповића и Пута српских бранилаца.

– Ради се о три нове кружне раскрснице које се налазе на магистралном путу М4. Прва је раскрсница код Леснине и пијаце, друга код школе „Иван Горан Ковачић“ према Трапистима и трећа код „Хиперкорта“ у Дервишима, односно на споју са путем према Прједору – истиче начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Он наглашава да је раскрсница код Леснине сигурно једна од најфреквентнијих у граду и да ће се фокусирати на њеној припреми како би ове године почела изградња. Због безбједности пјешака који се крећу у близини ове раскрснице, ове године је планирана и изградња тротоара од раскрснице код Леснине према тржном центру „Тропик“.

 

– Без обзира на диманику изградње кружног тока код „Леснине“, ове године ћемо из градског буџета свакако финансирати изградњу 200 метара нове пјешачке стазе и спојити га са већ изграђеним дијелом код „Тропика“- каже Сандић.

Према споразуму о изградњи кружних раскрсница, Град је у обавези да обезбједи потребну документацију, сагласности и дозволе, те да ријеши имовинско – правне односе. Трошак изградње нових раскрница сносили би „Путеви РС“, пошто се ради о магистралном правцу.