Петрићевац: Почиње изградња вртића и мјесне заједнице

Изградња новог вртића и мјесне заједнице на Петрићевцу почеће идуће седмице, у оквиру радова на вишенамјенском објекту, вриједном 1,7 милиона КМ. До сада је изграђена прва фаза овог објекта, у коjем ће, по опремању, бити смјештена амбуланта породичне медицине.

-Средствима из буџета Града завршена је изградња прве фазе, односно изградња амбуланте, а захваљујући донацији Владе Србије, 6. новембра настављамо радове, изградњом вртића и мјесне заједнице – казао је Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове.

Према његовим ријечима, у будућем вртићу наћи ће мјеста за више од стотину малишана са подручја Петрићевца, с тим да ће мјештани у будућем објекту мјесне заједнице, добити и простор за организацију разних друштвених догађаја.

Према пројекту, будући вртић је подијељен у двије цјелине, прва за дјецу вртићког узраста од три до шест година, а друга за дјецу јасличког узраста од једне до три године.

Истовремено, у објекту будуће мјесне заједнице биће изграђена мултифункционална сала капацитета до 100 сједећих мјеста и два пословна простора, а на спрату објекта предвиђене су канцеларије за мјесну заједницу, сала за састанке, те простор за удружење пензионера.

Град Бања Лука је из буџета издвојио 210.000 КМ и изградио амбуланте породичне медицине у оквиру овог вишенамјенског објекта, која би требало да буде стављена у функцију наредне године.