Објављена ранг листа за студентске стипендије

Град Бања Лука у текућој академској години стипендираће укупно 341 студента.

Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт објавило је данас ранг листу студената којима је одобрена градска стипендија, по основу успјеха на студију. Укупно 102 студента остварила су право на стипендију по овом основу.

Комплетну ранг листу можете погледати овдје, а објављена је и на огласној плочи у приземљу зграде Градске управе.

Према подацима надлежног одјељења, на конкурс за додјелу стипендија Града Бања Лука студентима првог циклуса на високошколским установама у академској 2019/2020. години пристигао је укупно 391 захтјев студената, који су конкурисали за једну од три врсте стипендија.

Позитивно је ријешен 341 захтјев, и то: 102 по основу успјеха, 222 по социјалном статусу и 17 из категорије дефицитарних занимања.

И у овој академској години, студенти су могли да конкуришу за три врсте стипендија, према социјалном статусу, за дефицитарна занимања и на основу успјеха на студију.

Највећа подршка је предвиђена за студенте који су изабрали неке од дефицитарних звања, и то мјесечни износ од 250 КМ (на годишњем нивоу 2.500 КМ, с обзиром на то да се стипендија исплаћује за вријеме трајања академске године). Мјесечна стипендија за остале студенте (по социјалном статусу и школском успјеху) износи 130 КМ.

Истовремено, данас је уплаћена прва рата за 1.186 ученика средњих школа које Град стипендира у текућој школској години, у укупној транши од 97.600 КМ.

Према успјеху – 645 ученика су стипендисти Града, по основу социјалног статуса њих 507 прима стипендију и за дефицитрана занимања стипендију добијају 34 ученика.

Износ стипендије за социјални статус и успјех у школи износи 80 КМ а за дефицитарна занимања 160 КМ. Сљедеће стипендије ће се исплаћивати према динамичком плану за 2020. годину.

Укупно, из градске касе за стипендије ученицима и студентима у овој школској/академској години биће издвојено 1,5 милион КМ.

 Фото архива

Фото архива