Обавјештење за бираче који су заражени вирусом ковид 19 или су у изолацији

Градска изборна комисија Бања Лука обавјештава бираче са подручја града Бање Луке, који су позитивни на вирус ковид 19 или посједују акт о изолацији од надлежног органа, да своје бирачко право могу остварити путем посебних мобилних тимова.

У складу са измјенама и допунама правилника о спровођењу избора у БиХ, које је  Централна изборна комисија БиХ донијела 10. новембра 2020. године,  у поступку реализације и омогућавања гласања, неопходно је да Градској изборној комисији Бања Лука доставе налаз здравствене установе који потврђује да је бирач позитиван на вирус ковид 19 или акт надлежног органа о изолацији.

Наведена категорија бирача, захтјев са личним подацима и контакт телефоном, копијом налаза или рјешења надлежног органа могу доставити на више начина, и то: путем друге особе у канцеларију бр. 15 центра за бирачки списак  у приземљу  објекта Градске управе;  електронски на  адресе службеника у Центру за бирачки списак – dubravko.malinic@banjaluka.rs.ba  и tijana.bojecko@banjaluka.rs.ba као и путем факса на бр. 051/244-532, што прије, а најкасније до 15. новембра (дан избора) до 9.00 часова.