Нови контејнери за квалитетнију комуналну услугу

Град Бања Лука ће и у овој години наставити са набавком нових контејнера за одлагање отпада, како би комуналну услугу подигао на што виши ниво.

За почетак, постојећи контејнери за одлагање отпада од 3,2 и 2,4 кубна метра, који су оштећени биће поправљени. За избор извођача тих радова, ових дана расписана је јавна набавка, процијењене вриједности око 20.000 КМ.

Када је ријеч о набавци нових, овогодишњим Програмом заједничке комуналне потрошње – за нове контејнере и канте за одлагање отпада планирано је 60.000 КМ.

-Повећањем броја контејнера и корпи за отпатке поспјешићемо ефикасније одлагање отпада, а самим тим и побољшати јавну хигијену – казали су у надлежном Одјељењу за комуналне послове.

Како су нагласили, прошле године је набављено 230 нових контејнера за одлагање смећа, у оквиру пројекта Града, „Чистоће АД“ и Фонда за заштиту животне средине, вриједног више од 200.000 КМ.

Овом, иначе, највећом набавком контејнера у посљедње четири године – омогућено је да се замијене стари и дотрајали контејнери, али и поставе на новим локацијама на подручју града.

Такође, прошле године набављено је и  60 ПВЦ канти за отпатке од 120 литара, које су распоређене у улицама Николе Бокана и Максима Горког у којим је због ширине улице отежан долазак возила за одвоз смећа који се одлаже у контејнере.

 Прошле године набављено нових 230 контејнера: Највећа набавка у посљедње четири године

Прошле године набављено нових 230 контејнера: Највећа набавка у посљедње четири године