Нова столарија за школе у Дракулићу и Стричићима

У оквиру овогодишњег великог плана обнове школских објекта, сљедеће седмице требало би да почне замјена столарије на подручним школама у Дракулићу и Стричићима, гдје је планирана и санација фискултурне сале.

Уз ове двије, ускоро се очекују и значајни радови на школама „Змај Јова Јовановић“ и „Бранко Ћопић“, које ће бити „утопљене“ кроз пројекат „Енергетске ефикасности“.

Како су потврдили у Одјељену за образовање, здравство, омладину и спорт, већина школа у којима ће се током љетњег распуста обавити одређени радови – приводи крају поступке јавних набавки за избор извођача радова.

Тако би током љета, боље услове за рад требало да добију и ђаци у Основној школи „Бранислав Нушић“, ОШ „Свети Сава“ и њеној подручној школи у Павловцу.

У програму обнове за ову годину је и Економска школа за замјену столарије у сутерену школе, док је уз школу у Борковићима планирана градња дјечијег игралишта.

У оквиру овогодишње обнове школа, у току је градња спортске дворане ОШ „Бранко Радичевић“ на Старчевици, за шта је издвојено 950.000 КМ.

Свеукупно,  6,5 милиона КМ биће издвојено ове године за реконструкцију или градњу 17 школских или предшколских објеката. Средства су обезбиједили Град, Свјетска банка кроз пројекат „Енергетске ефикасности“ који имплементира Министраство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, затим Министарставо просвјете и културе РС, УНДП, Влада Србије и јапанска Владе.

 Прошле године, већи или мањи радови обављени су на 19 школских објеката (Фото Архива)

Прошле године, већи или мањи радови обављени су на 19 школских објеката (Фото Архива)