Награђени најбољи основци

Поводом школске славе – Светог Саве, градоначелник Игор Радојичић уручио је данас награде најбољим ученицима из свих 29 основних школа са подручја града.

На свечаности у Банском двору, најбољи бањалучки основци добили су новчану награду у износу од по 150 КМ и поклон књигу „Староставне горажданске књиге“ аутора др Биљане Самарџић.

Градоначелник Радојичић је рекао да Град Бања Лука, традиционално, поводом Светог Саве, награђује ученике бањалучких школа.

-Град одржава ту традицију да скрене пажњу на најбоље младе људе, јер није мала ствар међу 16.300 основаца бити најбољи. То је један од наших програма који се тиче дјеце и школараца – казао је Радојичић.

Истакао је да су недавно додијељење и стипендије најбољим младим спортистима, који су их добили на основу постигнутих спортских резулатата.

-Средњошколци имају додатно право и на стипендије, за шта Град већ годинама издваја значајна средства. Имамо више од хиљаду стипендиста по основу успјеха у школи или по социјалном статусу. То су само неке од мјере које предузимамо да бисмо подржали ову дјецу и скренули пажњу јавности на њих – закључио је Радојичић.

Један од награђених ђака јесте Милана Раилић, ученица ОШ „Иван Горан Ковачић“. Како је рекла одличан је ученик и тренира у Женском рукометном клубу Борац.

-Хвала Граду што не само мисле на најбоље ученике, него и награђују нас који идемо путем обасјаним знањем – рекла је Милана.

И Николај Роћеновић који похађа ОШ „Јован Дучић“ и свира трубу у Основној школи „Владо Милошевић“, захвалио је за награду, за коју је рекао да му пуно значи, јер ће га додатно мотивисати да још више учи.

Светосавске награде сутра ће бити уручене и најбољим ученицима бањалучких средњих школа.

Листу награђених ученика основних школа погледајте овдје.