Лауш: Ускоро радови на новој спортској дворани

Изградња нове спортске дворане на Лаушу, уз једну од највећих основних школа у граду – „Свети Сава“, требало би да почне ускоро након што је ових дана изабран извођач овог значајног пројекта.

Најбољу понуду дала је група понуђача којег чине бањалучка предузећа „Тектон“ и „Грађење Ђурић“, са роком извођења радова од 300 дана.

У току је жалбени рок и уколико не буде жалби на избор извођача, почеће реализација пројекта, вриједног 1,5 милиона КМ.

Како су истакли у Одјељењу за комуналне послове, нова дворана на Лаушу омогућиће одржавање наставе физичког васпитања за ученике виших разреда, који их до сада нису ни имали усљед недостатка простора. Такође, дворану ће, као и будућу на Старчевици, у слободним терминима моћи користити бањалучки спортски клубови за своје тренинге и такмичења.

У оквиру овог пројекта, уз изградњу нове дворане, предвиђена је и темељна обнова постојећих школских терена за фудбал и кошарку, као и изградња трибина.

Упоредо са припремама за градњу дворане нa Лаушу, приводи се крају изградња будуће дворане уз ОШ „Бранко Радичевић“ на Старчевици.

Тиме би Бања Лука у размаку од само пар година добила три нове спортске дворане, након што је већ изграђена нова дворана на мјесту некадашњег „Шопинг центра“.

 3D приказ будуће дворане

3D приказ будуће дворане