„Кључеви града“ код ученика из ОШ „Мирослав Антић“

Поводом почетка „Недјеље дјетета“, градоначелник Игор Радојичић данас је уручио „кључеве града“ ученици трећег разреда Основне школе „Мирослав Антић“ Дуњи Чајић, која ће у наредних седам дана са другарима симболично управљати градом.

-Настојимо сваке године да нешто побољшамо и уредимо када је ријеч о праву на образовање и о стању у школама. Тако смо и ове године кроз велику акцију обнове школа, доста њих обновили, а конкретно у школи у Борковићима смо радили кров. Такође, улажемо и у средње школе, попут суфинансирања набавке опреме за кабинете стручних школа – казао је Радојичић, послије традиционалног уручења „Кључева града“.

Како је истакао, улаже се и у предшколско образовање, и управо је у различитим фазама градње око 450 нових мјеста у вртићима што ће за малишане и њихове родитеље бити јако значајно с обзиром на исказане потребе за вртићким смјештајем.

Мала градоначелница Дуња Чајић рекла је да ће у наредних пет дана она и њени другари из школе у Бистрици, Борковићима и Первану видјети шта би то још требало да се уради за дјецу у нашем граду.

-Нека од наших права су да имамо свој школски прибор, да идемо на тренинге, да имамо топле и загријане учионице – навела је мала Дуња.