Изложба у атријуму: Бања Лука на поштанским разгледницама

У оквиру пројекта „Култура у пролазу“, данас је у атријуму Градске управе отворена изложба фотографија „Поштанске разгледнице Бање Луке“ аутора Слободана Рашића Бобаре.

Како је истакао аутор, разгледнице је сaкупљао годинама, а с обзиром на то да је фотограф одувијек се занимао за старе фотографије.

Разгледнице које је сакупио већином су настале и слате послије Другог свјетског рата, док има и оних које су настале и раније. Најстарија међу њима је из 1929. године.

Изложбу у атријуму чини око 40 разгледница са мотивима Бање Луке кроз вријеме, који је према ријечима аутора – њему посебно интересантан, јер се Бања Лука мијења и добија нови облик, те радо пореди данашњи модеран град са градом са разгледница.

Начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Невен Станић казао је да је Град пројекат „Култура у пролазу“ започео прошле и наставио ове године, а у циљу да у љетњем периоду оплемени простор у приземљу зграде Градске управе.

-С једне стране, дајемо могућност умјетницима мјесто да представе своје радове, а с друге стране нудимо нашим суграђанима који долазе да обаве неку услугу у администрацији, садржај из културе – казао је Станић, додајући да вјерује да ће ова изложба изазвати интересовање посебно јер се разгледнице, у данашњем времену модерних технологија, све мање користе.

Изложба у атријуму ће бити отворена до 28. августа.