Изабрани најбољи спортисти града

Кајакаш Дарко Савић, члан Кајак-кану клуба „Врбас“ и атлетичарка Николија Станивуковић из Атлетског клуба „Борац“, проглашени су за најбоље спортисте Бање Луке у 2018. години, на традиционалној манифестацији Избора најбољих спортиста и спортских организација града Бање Луке, која је вечерас одржана у Спортској дворани Борик.

На овој манифестацији, 17. по реду, за најталентованијег спортисту града у мушкој конкуренцији проглашен је каратиста Павле Дујаковић, члан КК „Енергија“, док је у женској конкуренцији за најталентованију проглашена Маша Максимовић, члан школе шаха „Скакач“.

Најуспјешнија спортска организација у мушкој сениорској категорији је Пливачки клуб „Олимп“, а у женској – Женски кошаркашки клуб „Орлови“.

Најбољи спортски догађај који је организован протекле године у Бањој Луци је АТП Челенџер тенски турнир „Српска Опен“.

Најуспјешнији спортиста у спорту за лица са инвалидитетом је Алексеј Радукић, члан Стонотениског клуба за лица са инвалидитетом „Врбас“.

Награда за животно дјело је припала истакнутом дугогодишњем спортском раднику Радославу Савићу.

Специјална награда за допринос у афримацији бањалучког спорта припала је спортском раднику Маринку Умичевићу.

Присутним на вечерашњем 17. избору најбољих спортиста нашег града обратио се градоначелник Игор Радојичић који је честитао свим номиновани у овогодишњем избору, а посебно најбољим.

Уз подсјећање да је Бања Лука носилац титуле Европског града спорта за 2018. годину, Радојичић је истакао значај вечерас додијељених награда, како би се на прави начин одало признање најбољима, али и да се да мотив младима да се баве спортом и постижу резултате.

-Вјерујем да су године пред нама године у којима ће бањалучки спорт, који има дугу традицију, остваривати све боље резултате – рекао је Радојичић.

Он је истакао да Град интензивно ради на побољшању инфраструктуре за спортисте, те да  спортисти у Бањој Луци имају што боље услове за тренирање и постизање резултата.

Предсједник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић рекао је да је ова манифестација потврда да Бања Лука на прави начин валоризује спортске резултате, те да је опредијељења и да отвара нове просторе за младе који желе да се баве спортом.

-Спортисти су наши највећи потенцијали и у њих треба што више да улажемо, да правимо базу квалитетних младих спортиста – рекао је Талић.

Вечерашњем избору, између осталих, присуствовалa je и министар породице, омладине и спорта РС Соња Давидовић, одборници у Скупштини Града и начелници градских одјељења.