Завршна расправа о буџету: 30 милиона КМ за капиталне пројекте

У Банском двору синоћ је одржана завршна јавна расправа о нацрту градског буџета за 2020. годину. Буџет је присутним грађанимa представила начелница Одјељења за финансије Божана Шљивар, наглашавајући да је буџет планиран у складу са домаћинским пословањем и да је постављен на реалним основама.

  • Буџет износи 146,6 милиона КМ, а наредне године ће за капиталне пројекте на располагању бити 30 милиона КМ. На овај износ очекујемо још додатних шест или седам милиона марака из дугорочних задужења које ћемо такође усмјерити у капиталне пројекте – рекла је Шљивар.

Представници Одјељења за комуналне послове и Одјељења за саобраћај и путеве представили су најзначајније пројекте из ових области као што су градња и обнова вртића и школа, изградња водовода и канализације, те градских и приградских саобраћајница. Они су упознали грађане да ће конкретан списак пројеката за наредну годину бити познат када Скупштина града усвоји програме ова два одјељења.

Представници мјесних заједница изнијели су своје приједлоге и сугестије, а највише инетерсовања показали су за обнову фасада стамбених зграда и постављање контејнера у појединим насељима.

Коначну ријеч о буџету за 2020. годину даће Скупштина града, која ће о најважнијем градском документу расправљати на сједници у децембру.