До понедјељка пријаве за чланове комисије за оцјену пројеката из културе

Из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику позивају умјетнике и стручњаке у култури који су остварили значајне резултате у досадашњем раду, да се пријаве за чланове Комисије за вредновање пројеката културног и умјетничког стваралаштва за 2020. годину.

-Још једном упућујемо им позив да се пријаве до понедјељка, 17. марта, како бисмо формирали Комсију и одабрали што квалитетније пројекте из области културе које ће Град финансијски подржати – казали су из овог одјељења и напоменули да се могу пријавити само они умјетници и стручњаци који су уписани у Регистар умјетника и у Регистар стручњака у култури.

Такође, навели су да члан комисије не може бити лице које је на било који начин учесник активности у пројектима пријављеним на актулени Јавни позив.

На основу приспјелих пријава, биће именована комисија коју ће чинити пет чланова из различитих области културе. Права и обавезе тих чланова дефинисаће се појединачним уговорима.

Заинтересовани, своје пријаве треба да доставе Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику, путем пријемне канцеларије Градске управе Града Бања Лука, број 14, у затвореној коверти.

Подсјећамо да је у току јавни конкурс за суфинансирање пројеката из области културног и умјетничког стваралаштва за 2020. годину. Висина средстава која се могу додјелити по једном пројекту износи до 15.000 КМ, а један субјект у култури, који конкурише, може пријавити највише два пројекта. Пријаве пристигле на јавни конкурс разматра комисија за вредновање пројеката културног и умјетничког стваралаштва, из реда умјетника и стручњака у култури.

Јавни позив за именовање чланова комисије за вредновање пројеката можете погледати овдје.