Градиће се ново игралиште у Лазареву

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, потписао је данас уговор о изградњи дјечијег игралишта у насељу Лазарево. Ово игралиште, вриједно 40.000 КМ, биће финансирано средствима Секретаријата за расељена лица и миграције РС, у оквиру унапређења комуналне инфрастуктуре у локалним заједнициама гдје живи избјегло или расељено становништво.

Радојичић је нагласуио да градска администрација сваке године настоји да кандидује пројекте према овом секретаријату, јер у Бањој Луци постоји доста избјеглог и расељеног становништва.

  • Прошле године смо, захваљујући сарадњи са Секретеријатом, радили водовод у Мишином хану, а данас смо потписали уговор који се односи на ново дигралиште у насељу Лазарево гдје има доста расељеног становништва. Ово ће бити 25. игралиште, изграђено у граду у посљедње три године – истакао је Радојичић.

В.д. директора Секретаријата Марко Аћић, изјавио је да су данас потписани уговори са начелницима и градоначелницима из Републике Српске и да је укупна вриједност уговора 720.000 КМ.

  • Углавном је ријеч о пројектима изградње комуналне инфраструктуре у дијеловима општина гдје живи избјегло и расељено становништво односно повратници. Поред Бање Луке, данас су потписани уговори са представницима Приједора, Градишке, Зворника, Лакташа, Модриче, Шамца, Пелагићева, те Котор Вароша. Из Федерације БиХ, укупно око 300.000 КМ, средства ће добити општине Дрвар, Босански Петрровац, Босанско Грахово, Кључ, Сански Мост и Гламоч – рекао је Аћић.