Бесплатне радионице за дјецу

Удружење грађана “Здраво да сте” Бања Лука реализује пројекат “Клубови за дјецу и породицу”.

Како су саопштили из овог удружења, у простору Ресурсног центра за дјецу и младе (Дом културе у Драгочају), мјесној заједници Центар 1 и омладинском центру Здраво да сте (Парк Младен Стојановић), редовно се одвијају активности за квалитетно провођење слободног времена и развоја позитивних животних вјештина.

-Циљ пројекта је обезбјеђење психо-социјалне и развојне подршке дјеци и породици, те смањење ризика од друштвено неприхватљивог понашања међу дјецом кроз развој мјеста у заједници која нуде активности превенције и континуиране подршке развоју личности дјетета – истичу из удружења.

Кроз овај пројекат, Здраво да сте омладински центар нуди и услугу бесплатних психолошких савјетовања за дјецу и родитеље који се такође проводе на ове три локације.

-Овом услугом желимо да понудимо простор и вријеме за разговор о битним темама дјеци али и  проблемима/изазовима са којима се суочавају дјеца и родитељи – истичу и додају да индивидуалне разговоре са дјецом и родитељима обавља психолог, а теме савјетовања/разговора могу бити: вршњачки односи, проблеми у школи, страх и несигурност, повученост, проблем у породици, агресија, емоције, пубертет,  рад на себи-стицање радних навика, усвајање здравих навика, планови за будућност, рад на изградњи самопоуздања, однос родитељ- дијете (васпитање), како се носити са стресом, притиском околине.

Сви заинтересовани могу се детаљније информисати о распореду одржавања бесплатних радионица или заказати свој термин за савјетовање путем броја телефона 051/218-363, фејсбук странице Здраво да сте ОЦ, те путем и-мејла: oc@zdravodaste.org.

Пројекат се реализује у партнерству и уз подршку Града Бања Лука а активности се одвијају континуирано понедјељком, сриједом и петком до краја фебруара 2021. године.

 Фото: Здраво да сте

Фото: Здраво да сте