Успјешна продаја парцеле: Улази нови инвеститор у Пословну зону

У Пословној зони „Рамићи-Бања Лука“, путем јавне лицитације, продана је грађевинска парцела од 10.883 квадратна метра. Предузеће „Термомонтажа“ а.д. Бања Лука купило је ову парцелу за 456.106 КМ.

-Продајом ове парцеле, у Пословну зону улази нови инвеститор, и то петнаести по реду. Надамо се да ће, у што краћем року, почети градити објекат привредне дјелатности – казао је начелник Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање Раденко Лакетић.

Како је навео, тиме су настављене сталне активности на стварању повољног пословног амбијента који ће резултирати новим радним мјестима.

Такође, продајом парцеле у оквиру Пословне зоне, Град је остварио значајне приходе, који ће омогућити даљи развој повољног пословног окружења на подручју Бање Луке.

Град наставља да улаже у развој зоне у Рамићима с циљем да Бања Лука добије што више производних субјеката и тиме више нових радних мјеста у реалном сектору. Само у посљедње три године у развој ове зоне и њено опремање, уложена су три милиона КМ, укључујући и донаторска средства од око 531.000 КМ.

– И у 2019. години радићемо на проширењу Пословне зоне у Рамићима, прије свега, на изградњи потребне инфраструктуре и увођењу нових инвеститора у ову зону – закључио је Лакетић.

Истовремено, у припреми су и двије нове пословна зоне, и то „Јелшинград“, која би требала бити спремна за улазак инвеститора у другој половини идуће  године, и друга – „Вујиновићи-Запад“ уз магистарлни пут Бања Лука – Градишка.