Пријем за освајачице Купа РС у женској кошарци

Поводом освајања трофеја Купа Републике Српске, градоначелник Игор Радојичић данас је приредио свечани пријем за играчице, стручни штаб и руководство Женског кошаркашког клуба „Орлови“.

Уз честитке на освојеном трофеју, Радојичић је наглассио да се на данашњем пријему разговарало и о томе на који начин градска администрација може даље да подржи рад овог клуба.

– „Орлови“ тренутно имају одличну позицији у лиги и прилику да остваре можда и најбоље резултате до сада у првенству БиХ, а данас смо разговарали о начинима како додатно можемо помоћи клубу да оствари своје циљеве. Женска кошарка у Бањој Луци има дугу и успјешну традицију деценијама уназад. Некада је наш град имао репрезентативке Југославије, а ево и сада неколико играчица „Орлова“ је у репрезентативним селекцијама БиХ и Србије. Прије неколико деценија Бања Лука је била домаћин и европског првенства у женској кошарци и сигурно је да овај спорт у нашем граду има своје мјесто – рекао је Радојичић.

Говорећи о подршци спорту, Радојичић је указао да су од ове године, први пут, уведене стипендије за спортисте који су то заслужили својим резултатима и да је и једна од играчица „Орлова“ заслужила ту стипендију.

– Такође, настојимо и да побољшамо услове за тренитрање наших спортиста. Очекујемо да се спортисти ускоро уселе у нову спортску дворану „Центар“ која је саграђена у простору некадашњег Шопинг центра што ће сигурно клубовима донијети више термина за тренирање и растеритити дворане Борик и Обилићево – навео је Радојичић.

Тренер ЖКК „Орлови“ Александра Мушић, нагласила је да у наредном периоду играчице овог клуба очекује велики број утакмица у кратком времену. Она се захвалила Градској управи на пруженој подршци, те изразила наду да ће тако бити у будућности.

– Надам се да ћемо у наставку првенства, са играчицама које имамо на располагању, обезбиједити што бољи пласман – закључила је Мушић.