Припреме за Свјетско првенство за кајакаше

Бања Лука има одличне услове за организацију Свјетског првенства у кајаку за јуниоре и сениоре до 23 године, које би требало да буде одржано од 24. до 28. јула на Врбасу.

Ово је закључено послије данашњег састанка градоначелника Игора Радојичића и предсједника Кајак кану клуба „Врбас“ Николе Станковића са делегацијом Одбора за дивље воде Свјетске кајакашке федерације, која већ неколико дана борави у Бањој Луци.

-Веома смо задовољни што ћемо бити домаћини овог првенства, једног од највећих и најзначајнијих спортских догађаја у 2019. години. Град Бања Лука је у потпуности стао иза организације ове манифестације – истакао је градоначелник Игор Радојичићм који је уједно и предсједник организационог одбора првенства.

Он истиче да ће и ово такмичење допринијети даљој популаризацији спортова на води, који су заједно са ријеком Врбас препознати као један од најзначајнијих туристичких потенцијала Бање Луке.

-Наш град има резултате и традицију у овом спорту. Најбољи спортиста града за прошлу годину је управо кајакаш Дарко Савић – подсјетио је градоначелник Радојичић.

Предсједник Кајак кану клуб „Врбас“ Никола Станковић је рекао како на овом првенству неће моћи учествовати наш најбољи кајакаш али да очекује добар наступ од младих такмичара.

-С обизиром на то да је првенство за јуниоре и млађе сениоре, наш најпознатији и најбољи кајакаш Дарко Савић неће учествовати  али ту су младе снаге које предводи Душан Мачкић и од њих очекујемо добар наступ – истакао је Станковић.

Предсједник Одбора за спуст на дивљим водама Свјетске кајакашке федерације Томислав Црнковић истакао је како је веома задовољан сарадњом са Кајакашким клубом „Врбас“, као и са условима за организацију такмичења.

-Имате одличне услове за овај спорт, јер не само да је Бања Лука као град одлична, него имате и јединствени кањон у свијету – нагласио је Црнковић.

Он је подсјетио да је на Врбасу организовано више међународних такмичења. а да је круна свега била организације Свјетског првенство за сениоре 2016. године.