Потписани уговори: 3,6 милиона КМ за три велика пројекта

За три велика инфраструктурна пројекта, вриједна око 3,6 милиона КМ – изградњу Шарговачке улице, пута од Петрићевца према Мотикама и водоводног система „Јагаре“ данас су потписани уговори са извођачима радова.

– Реализацијом ових пројеката, више хиљада грађана имаће боље услове за живот – казао је градоначелник Игор Радојичић, након потписивања уговора.

Према уговору, Улица краља Александра (пут од Петрићевца према Мотикама) градиће се у дужини од око 1,1 километар, ширине шест метара са обостраним тротоарима, водоводом и канализацијом, те јавном расвјетом.

– По изградњи овог пута, становници овог густо насељеног подручја добиће модерну саобраћајницу, умјесто садашњег јако лошег пута – казао је градоначелник. Овај посао добила је група понуђача „МГ минд“ и „Миг електро“, а укупна вриједност радова је више од два милиона КМ

Модерну саобраћајницу добиће и мјештани Шарговца, гдје ће се градити нешто мање од једног километра централне саобраћајнице – Шарговачке улице. Такође, и ова саобраћајница биће ширине шест метара са обостраним тротоарима. У оквиру ове модернизације, истовремено ће бити изграђена и фекална и оборинска канализација, те измјештена јавна расвјета и изграђена два нова аутобска стајалишта. Ову саобраћајницу, вриједну око милион КМ, градиће „Грађење Ђурић“ и „Електрообнова“.

Када је ријеч изградњи водоводног система Јагаре, вриједност ове фазе радова је 650.000 КМ.

– Овим системом обухваћено је десетак заселака који уопште немају воду или имају нестабилно водоснабдијевање. Комплетан пројекат је далеко веће вриједности, а, за почетак, овај угвоор покрива изградњу два резервоара, пумпне станице и дијела цјевовода – појаснио је Радојичић. Овај посао повјерен је предузећу „Еко-еуро тим“.

Када је ријеч о роковима, за саобраћајнице је то 180 радних дана од момента увођења у радове, а за систем водоснабдијевања 150 радних дана.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, прецизао је да би до нове године могли кренути са извођењем дијела радова у Шарговцу, док ће, због захтјевнијег пројекта, изградња саобраћајнице на потезу од Петрићевца до Мотика морати да сачека почетак идуће грађевинске сезоне.

Сандић је нагласио да су истовремено радили на пројектној документацији, избору извођача и рјешавању имовинско-правних односа за саобраћајнице у Шагровцу и Мотикама.

– У реализацији оба пројекта јако је важна сарадња са мјештанима, које и овај пут позивам да имају размијевања. Добили смо начелну сагласност мјештана на будућим трасама саобраћајница у Шарговцу и Мотикама. Урадили смо процјену свих засада, ограда и објеката уз саме саобраћајнице и понудићемо им споразуме. Очекујемо њихово разумијевање јер је у коначници све то у корист њих самих – рекао је Сандић. Он је позвао и на разумијевање приликом извођења самих радова.