Отворене нове канцеларије АПИФ-а у Борику

Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге отворила је градском простору у згради „Титаник“ у насељу Борик нове канцеларије, које од данас могу да користе сви привредни субјекти на подручју града.

Градоначелник Игор Радојичић и директорица АПИФ-а Јелена Ћетковић, који су свечано отворили нови простор, истакли су да ово много значи за привреднике јер ће лакше моћи да обаве своје обавезе.

-Ово је још један корак да наши грађани на више локација имају могућност да обаве различите послове – казао је градоначелник Радојичић.

Он је подсјетио да је у циљу доступности појединих услуга грађанима реализовано већ неколико пројеката.

-Од 1. јануара прошле године увели смо једношалтерски систем за издавање грађевинских дозвола, како би грађани на једном мјесту могли предати документацију а наши службеници у њихово име даље раде на исходовању потребних дозвола – подсјетио је он.

Један од пројеката који слиједи је и отварање шалтера Градске управе у просторијама за издавање личних документа у МУП-у РС.

-Град ће да добије један шалтер, који би био информатички увезан са Градском управом тако да грађани више неће имати потребе да иду од МУП-а до Градске управе, већ да на једном мјесту обаве све – истакао је Радојичић.

Директорица АПИФ-а Јелена Ћетковић је истакла како је за привреднике значајно да од данас раде двије локације у Бањој Луци.

-Овдје у близини се налази и Пријемна канцеларија Градске управе и канцеларије Поште тако да наши корисници неће морати трошити пуно времена на одласке до других институција као што је то случај до сада- казала је она.