Објављени резултати конкурса за студентске стипендије по основу успјеха

Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт објавило је данас ранг листу студената којима је одобрена градска стипендија, по основу успјеха на студију. Укупно 109 студената остварило је право на стипендију по овом основу.

Комплетну ранг листу можете погледати овдје, а објављена је и на огласној плочи у приземљу зграде Градске управе.

Према подацима надлежног одјељења, на конкурс за додјелу стипендија Града Бања Лука студентима првог циклуса на високошколским установама у академској 2018/2019. години пристигло је укупно 430 захтјева студената, који су конкурисали за једну од три врсте стипендија. Додали су да је од овог броја запримљених захтјева, негативно ријешено 69.

-У завршној фази је и обрада захтјева по друга два критеријума, према социјалном статусу и за дефицитарна занимања – навели су из одјељења и подсјетили да су и у овој академској години студенти могли да конкуришу за три врсте стипендија, према социјалном статусу, за дефицитарна занимања и на основу успјеха на студију.

Највећа подршка je предвиђена за студенте који су изабрали неке од дефицитарних звања, и то мјесечни износ од 250 КМ (на годишњем нивоу 2.500 КМ, с обзиром на то да се стипендија исплаћује за вријеме трајања академске године). Истовремено, мјесечна стипендија за остале студенте (по социјалном статусу и школском успјеху) износи 130 КМ.

Укупно, из градске касе за стипендије ученицима и студентима у овој школској/академској години биће издвојено 1,5 милион КМ.