Нова трим стаза од Венеције до Ребровачког моста

Рекреативци ће ове године у Бањој Луци добити још једну трим – стазу, која је ће бити изграђена уз обалу Врбаса, на потезу од моста Венеција до Ребровачког моста, у оквиру настојања Градске управе да се широм града изгради што више рекреативних садржаја.

Према плановима Одјељења за комуналне послове, нова стаза, који се налази на једној од омиљених рута све бројније рекреативне заједнице, биће дуга око 850 метара, са предвиђеном ширином од 1,8 метара. У складу са захтјевима рекреативаца, али и свјетском праксом, стаза ће имати подлогу од малча, по узору на ону у Парку Младен Стојановић.

– Очекујемо да ће ускоро бити завршена израда идејног рјешења нове стазе, након чега ћемо расписати јавну набавку за извођење радова. Тендер би, ако све буде текло по плану, требало да буде расписан у марту, тако да би сами радови могли почети у априлу – рекао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Изградња рекреативних садржаја је један од веома честих захтјева наших суграђана због чега је градска администрација предузела бројне активности како би се омогоћило што више садражаја за спортисте и рекреативце.

– Током ове године, обновићемо и подлогу на стази за трчање у Парку Младен Стојановић, а изградићемо и расвјету на неосвијетљеном дијелу те стазе – додао је Билчар.

Он је подсјетио да су у оквиру стратешког плана за ширење рекреативних садржаја, током прошле године на Бањ брду отворене двије пјешачко-рекреативне стазе, као и трим стаза у парку Младен Стојановић

– У сарадњи са Шумским газдинством, уређена је и стаза за шетњу и рекреацију у Трапситима, у дужини од 1,1 километар, а мања стаза изграђена је и уз обалу рјечице Широке у Дервишима – закључио је Билчар.