Изграђен нови кружни ток у Алеји Светог Саве, сљедећи код будуће „Делте“

Новоизграђени кружни ток на укрштању Алеје Светог Саве и Гундулићеве улице пуштен је јутрос у саобраћај, у настојању да се, укидањем што више сeмафоризованих раскрсница, убрза проток саобраћаја на виталним саобраћајницама.

Изградња нове раскрнице окончана је десетак дана прије двомјесечног рока који је био на располагању „Козарапутевима“, који су изводили радове.

Током обиласка новог кружног тока, градоначелник Игор Радојичић нагласио је да се изградњом овог типа раскрсница побољшава проточност саобраћаја, те, уједно, штеди и вријеме и новац. Он је указао да је ова саобраћајница од изузетног значаја, пошто се налази на споју Источног и Западног транзита.

– Захваљујући овом кружном току, возачима који, напримјер, долазе из правца Старчевице, пут до центра града биће знатно скраћен, а не смије се заборавити ни еколошки аспект. За очекивати је, такође, да ће знатано бити смањене гужве на овој дионици – рекао је Радојичић.

Он је најавио да Град наставља са провођењем нове стратегије саобраћаја, која предвиђа градњу што већег броја кружних раскрница умјесто класичних са семафорима. Према његовим ријечима, током ове године изграђена су четири кружна тока у граду, а у плану су још три.

Како је истакао, након ове, слиједи изградња новог, великог кружног тока на Источном транзиту, на дионици код будућег шопинг мола „Делта планет“.

-Након тога очекујемо расписивање тендера за кружни ток на Лаушу код Сирана, а до краја године у плану је и јавна набавка за раскрницу у Улици Исаије Митровића, с тим да ту морамо сачекати усвајање регулационог плана – навео је Радојичић.

Дејан Гаковић из „Козарапутева“, изразио је увјерење да ће изградња овог кружног тока допринијети бољој функционалности саобраћаја и да више неће бити гужви као раније.

У близини кружног тока изграђена су и три угибалишта за аутобусе што значи да ће аутобус који прима и испушта путнике бити ван коловоза и неће ометати саобраћајни ток, што је до сада био случај.