До краја године: 500 ученика у програму бесплатне обуке непливача

До краја године, укупно 500 ученика основних школа проћи ће бесплатну обуку непливача, коју организује Градска управа у сарадњи са Јавним предузећем „Аквана“.

-Пројекат „Обука непливача“ обухвата дјецу другог разреда основне школе, са којима раде провјерени стручњаци. Обука је бесплатна и проводи се на Градском олимпијском базену. Дјеца која похађају ову обуку су стасала да боље држе пажњу и то је идеалан период када би требало да науче пливати – казали су из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

Одјељење је у 2018. години издвојило 40.000 КМ за реализацију овог пројекта, којим су од почетка године до данас обухваћена 343 ученика.

– Током прољетног дијела, пројектом обуке непливача било је обухваћено 181 дијете, а у јесењем дијелу је настављена обука према планираном распореду. Тако је обуку до сада савладало 80, а тренутно се на обуци налазе 82 ученика. План је да до краја године имамо укупно обучених око 500 ученика – навели су из одјељења.

Оволики број учесника, како су истакли, потврђује да је подршка овом пројекту оправдана и значајна, а све у циљу да се у наредним годинама искоријени тзв. пливачка неписменост.

Подсјетили су да су током прошле године, обуку успјешно прошла 434 ђака.

-Немјерљиво је за друштвену заједницу када дјеца науче пливати, а задовољство родитеља је велико, што доказују анкетом. Након обуке дјеца имају завршни испит пред комисијом и добијају диплому о завршеној обуци и нивоу стеченог знања – закључили су из одјељења.

 Фото: архива

Фото: архива