Грађанска патрола: Комунална опрема на мети вандала

У протеклих мјесец дана, Бањалучани су путем мобилне апликације „Грађанска патрола“ у највећој мјери пријављивали оштећења комуналне опреме, кварове на јавној расвјети и запушене сливнике, потврђено је у Канцеларији за грађане.

Кварови на јавној расвјети су пријављени у улицама: Браће Кавића, Николе Пашића, Мирка Ковачевића, Суботичкој, Симе Шолаје и Благоја Паровића. За све пријављене локације, Одјељење за комуналне послове је издало налоге за поправак кварова.

Запушене сливнике, грађани су пријављивали у улицама: Милоша Обилића, Браће Југовића и Цара Лазара. По пријему пријава, издати су налози за чишћење сливника.

Нажалост, несавјесни појединци у граду и даље настављају са оштећивањем комуналне опреме, па се тако значајан број пријава односи управо на овакав вандализам. Грађани су, тако, пријавили оштећене реквизите на дјечијим игралиштима, клупе код Електротехничког факултета, уништене канте за отпатке и комуналну опрему у Улици Првог крајишког корпуса. Из надлежног одјељења напомињу да ће санација штете почети након избора најповољнијег понуђача за радове одржавања комуналне опреме.

 Фото: Грађанска патрола

Фото: Грађанска патрола