Град суфинансира чланарине за младе спортисте

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, уручио је данас представницима спортских организација уговоре о реaлизацији пројекта „Спорт доступан дјеци“, у оквиру којег ће Град Бања Лука суфинансирати чланарине у 40 бањалучких спортских клубова.

– Већ другу годину спроводимо ову акцију, са циљем да се дјеци омогући бављење спортом, без обзира на њихов социјални статус. Чланарине ће бити уплаћиване осам мјесеци годишње, а то је само један од видова подршке нашим клубовима. Уз редовне програме подршке суфинансирања активности, градимо и спортску инфраструктуру, а по први пут додјељујемо и спортске стипендије, као и средства за здравствену заштиту спортиста – рекао је Радојичић и додао да ће Град за ову намјену издвојити 77.000 КМ.

Поред овога, данас су спортским организацијама уручена и рјешења о суфинансирању пројеката из посебног програма финансирања спорта. Овим пројектом, обухваћено је 26 спортских организације и четири клуба која окупљају особе са инвалидитетом. За овај програм, Град је издвојио 76.000 КМ.