Ватрогасци извели показну вјежбу у школи „Алекса Шантић“

Припадници бањалучке ватрогасне јединице данас су извели тактичко – показну вјежбу у Основној школи „Алекса Шантић“, у којој су учествовали ђаци, наставно особље, представници цивилног сектора и волонтери Црвеног крста.

Комадант бригаде Александар Мајсторовић, истакао је да се ради o тактично-показној вјежби у оквиру редовних активности ватрогасне једнице.

Према замишљеном сценарију, до пожара је дошло у учионици за информатику. Због јаког дима, неколико ђака и наставника било је спријечно да се евакуише те су позвани ватрогасци који су убрзо на лицу мјеста били са три возила.

– Ватргогасци су, користећи специјално возило са аутомеханичким љествама, евакуисали ђаке и наставнике – истакао је Мајсторовић.

 

По окончању вјежбе, ђаци су имали могућност да се детаљније упознају са могућностима специјалних возила која су учествовала у вјежби. Посебну пажњу изазвало је возило са аутомеханичким љествама, које је у саставу бригаде од прошле године. Бањaлучки ватрогасци једини у БиХ посједују возило овог типа, намијењено за спасавање са висина и из дубина, гашење пожара, елементарне непогоде, као и друге видове ватргоасних интервенција.

– Наша јединица је међу најопремљенијим и најобученијим ватрoгасним јединицама у региону и спремни смо да у току 24 часа дјелујемо у било ком тренутку – закључио је Мајсторовић.