Бања Лука добила соларно дрво

Поводом Дана града, градоначелник Игор Радојичић и директор компаније „Телемакс“ Аријана Максимчук у парку код споменика Бану Милосављевићу пустили су у функцију соларно стабло, намијењено за пуњење мобилних телефона.

-Уз Дан града, добили смо и нешто ново што се односи на будућност. Морамо да гледамо ипсред себе и да видимо шта је то што интересује и младе генерације и шта доносе нове технологије – казао је градоначелник Радојичић, изражавајући захвалност компанији „Телемакс“ на донацији.

С једне стране, како је истакао, ово је један од украса у центру града и детаљ у будућем изгледу овог дијела Бање Луке, а с друге стране и упозорење јавности на обновљиве изворе енергије јер савремени свијет се сусреће са изазовом огромне потрошње и потребе коришћења више обновљивих извора енергије, у овом случају соларној енергији.

-Ово је поклон нашем граду, једна иновација са којом желимо да упознамо становништво. Односно, начин претварања сунчеве енергије у искористиву еенргију. Сви наши суграђни од данас овдје могу да пуне своје мобилне телефоне. То је будућност у енергији и жеља нам је била да с обзиром на то да се бавимо тиме  поклонимо соларно дрво нашем граду – казала је Максимчук.