Поправке оштећених реквизита на дјечијим игралиштима

Поправљени су оштећени реквизити за игру на дјечијем игралишту у насељу Алеја – Центар. Према подацима надлежног Одјељења за комуналне послове, поправљена је сједалица на клацкалици и једна љуљашка, док су другу отуђили несавјесни појединци.

Ово игралиште, које је крајем прошле године саграђено у сарадњи Града и друштвено одговорних компанија, једно је од укупно 12 које ће бити санирано до краја ове године.

Како су појаснили из одјељења, овогодишње поправке дјечијих игралишта изводе се у оквиру уговора за хитне санације оштећених дјечијих игралишта, надстрешница на аутобуским стајалиштима и поправку стубића.

Иначе, ови радови се изводе у оквиру одржавања комуналне опреме, међутим та јавна набавка је и даље у процедури због жалби.

-Из тога разлога, снимљено је стање и за хитне поправке су одређена она игралишта на којима су уочена највећа оштећења, како би она била доведена у стање што безбједније за употребу – закључили су из одјељења и овим путем апеловали на суграђане да чувају комуналну опрему, од које су управо реквизити на дјечијим и спортским игралиштима најчешће на мети несавјесних појединаца.