Обиљежен Свјетски дан свјесности о аутизму, присуствовао и градоначелник са сарадницима

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градоначелник Драшко Станивуковић са сарадницима присуствао је обиљежавању 2. априла – Свјетског дана свјесности о аутизму у организацији Удружења „Дјеца свјетлости“.

Чланови овог удружења заједно са гостима на дружењу у „Делта планету“ цртали су, пуштали плаве балоне, те дијелили едукативне брошуре а све у циљу подизања свијести о аутизму.

Градоначелник је казао да је подизање свијести један континуиран процес и нема коначан циљ, јер долазе нове генерације.

-Управо у тој смјени генерација ми као друштво морамо континуирано да радимо на томе да подижемо свијест да међу нама постоје различитости, да постоје дјеца, младе особе, лица са различитим потешкоћама у развоју и да то јесу наше различитости, али и потреба нашег друштва да једни друге разумијемо и да сваки дан користимо да освијестимо све генерације – поручио је градоначелник.

Према његовим ријечима, Град Бања Лука те активности ради континуирано.

-Подржавамо Удружење које брине о дјеци са аутизмом на територији Бање Луке с једне и с друге стране спроводимо једну најважнију акцију да изградимо кућу за привремени, али и трајни боравак дјеце са потешкоћама у развоју – казао је градоначелник.

И овом приликом позвао је све оне који су у прилици да позову хуманитарни број 1414 за прикупљање средстава за изградњу куће за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са сметњама у развоју, додајући да ће Град за изградњу једне овакве установе издвојити значајна средства.

-И као градоначелник и као човјек посвећујем пажњу и љубав свим особама, које имају одређене изазове и потешкоће у развоју – закључио је градоначелник.