Срећан ћеш бити свијете када усрећиш дијете: Малишани вратили кључеве града

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Поводом завршетка „Недјеље дјетета“, ученик трећег разреда Основне школе „Георги Стојков Раковски“ Никола Јандрић, заједно са својим другарима, вратио је „кључеве града“.

Кључеве је од малог градоначелника преузела савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

Казала је да је ово један лијеп тренутак, круна манифестације „Недјеља дјетета“, у којој је ове године организовано много различитог садржаја.

Додаје како је то је један од показатеља да је администрација Града Бања Лука изузетно посвећена дјеци и породици.

-Поносни смо на све оно што су наша Удружења и установе приредиле ове године у оквиру манифестације „Недјеља дјетета“. Ипак, највише од свега смо поносни на чињеницу да смо се ми као Град укључили у организацију свих догађаја који су организовани у оквиру ове манифестације. Самим тим смо учинили то да се више говори и чује о дјечијим правима, те да се она више остварују – наводи Шукало.

Додаје да је Град много тога урадио у протеклом периоду, са посебним фокусом на породицу.

-Ту су бесплатни уџбеници које смо обезбиједили, подршка школама, вртићима, градња нових саджаја за наше малишане, али и нова пронаталитетна политика, односно подршка породиљама. Јасно смо дали до знања да као Град желимо да радимо на правима дјеце – казала је савјетница Милада Шукало.

Никола Јандрић, мали градоначелник, који је протекле седмице управљао Градом, казао је како му је много драго јер су добили прилику да управљају Градом.

Током манифестације „Недјеља дјетета“ у Бањој Луци организовано је неколико догађаја, а све под слоганом „Срећан ћеш бити свијете када усрећиш дијете“.