Prihvatilište za pse

Home / Građani / Prihvatilište za pse

Prihvatilište za napuštene pse grada Banje Luke je smješteno u Ramićima. O napuštenim i izgubljenim psima se vodi briga, pruža odgovarajuća veterinarska zaštita, a svi psi – koji se daju na usvajanje – prolaze, osim veterinarskog pregleda i vakcinisanja, i test procjene karaktera.

Pozivamo građane da pruže novi dom nekom od napuštenih ljubimaca, koji se sada nalaze u prihvatilištu. Sve potrebne informacije mogu da dobiju na telefona broj: 065/481-366. Ukoliko zainteresovani usvoje psa i požele da ga sterilišu, biće izvršena besplatna sterilizacija.

Jedan od najbitnijih elemenata u okviru kontrole populacije pasa je i preventivno djelovanje na pojavu kroz rad sa najmlađima. Od 2015. godine u saradnji sa UG KOLIBA i DOGS TRUST predstavništvo za BiH (http://www.dogstrust.ba/ ) pružaju se radionice djeci školskog uzrasta u svim školama u Banjoj Luci.

U toku radionice se koriste edukativni materijali, slike pasa i situacija sa psima. Radionica sadrži različite interaktivne aktivnosti, za koje su osnova teme vezane za držanje i brigu o psima: odgovornost vlasnika, diskusije, debate, podsticanje kreativnog razmišljanja, kao i bezbjednost prilikom prilaska psima i tokom igre sa psima.

Neki od napuštenih pasa, koji čekaju da budu udomljeni, prikazani su u nastavku…

Vito

3 godine, mužjak, mješanac

Vidra

2 godine, ženka, mješanac

 

Vajt

3 godine, mužjak, mješanac

 

Maza

2,5 godine, mužjak, mješanac

 

 

Roki

3 godine, mužjak, mješanac

Pipo

4 godine, mužjak, mješanac

 

 

Pinokio

2 godine, mužjak, mješanac

Nera

4 godine, ženka, labrador retriver

 

 

Luna

1 godina, ženka, mješanac

 

Leksi

4 mjeseca, ženka, mješanac

 

 

Lana

4 mjeseca, ženka, mješanac

 

Foksi

5 mjeseci, ženka, mješanac

 

 

Džeri

8 mjeseci, mužjak, mješanac

 

Bili

3,5 mjeseci, mužjak, Posavski gonič

 

Berta

3 godine, ženka, mješanac