Poziv za dostavljanje prijedloga i sugestija na planska rješenja

Odjeljenje za prostorno uređenje obavještava javnost da su na sjednici Skupštine grada Banje Luke, održanoj 26. i 27.05. te 01, 02. i 07.06.2021. godine, donesene sljdeće odluke o reviziji regulacionih planova, a koje su objavljene u Službenom glasniku Grada Banje Luke br. 26/21:

  • Odluka o reviziji Regulacionog plana za dio naselja Zalužani i Kuljani u Banjoj Luci, kojom će biti obuhvaćen prostor u skladu sa važećim Regulacionim planom za dio naselja Zalužani i Kuljani u površini od 17,80 hektara, dio prostora koji je obuhvaćen Regulacionim planom za područje uz novoplaniranu dionicu magistralnog puta kroz naselje Kuljani, u površini od 21,73 hektara, dio prostora koji je obuhvaćen Regulacionim planom za tretiranje putnih prelaza preko željezničke pruge – u naseljima: Lazarevo, Novakovići, Kuljani i Prijakovci, u površini od 0,86 hektara, kao i dio prostora koji se nalazi između trase auto-puta Banjaluka – Glamoč, sjeverne granice teritorije grada Banjaluka i kompleksa bivše kasarne Zalužani u površini od 77,61 hektara. Obuhvat u ukupnoj površini od 118,00 hektara je grafički prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave Grada Banje Luke i prostorijama mjesnih zajednica Dragočaj, Kuljani i Zalužani, petnaest dana od dana objavljivanja.
  • Odluka o reviziji Regulacionog plana za prostor između Ulice Cara Lazara, Istočnog tranzita, Ulice Gavrila Principa i desne obale Vrbasa (radni naziv: „Jug 4“), čijom izmjenom će biti obuhvaćen prostor koji se nalazi između ulica: Cara Lazara, Gavrila Principa, Istočnog tranzita i granice obuhvata Regulacionog plana za uređenje obala Vrbasa, u ukupnoj površini od 37,53 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luke i prostorijama mjesne zajednice Obilićevo 2, petnaest dana od dana objavljivanja.
  • Odluka o reviziji Regulacionog plana donjeg toka slivnog područja potoka Jularac u Banjoj Luci, čijom izmjenom će biti obuhvaćen prostor koji se nalazi između ulica: Miloša Dujića, Save Ljuboje, Slobodana Dubrovčanina, Vida Nježića, Veseli brijeg i rijeke Vrbas, u ukupnoj površini od 73,65 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave Grada Banje Luka i prostorijama mjesnih zajednica Ada i Starčevica, petnaest dana od dana objavljivanja.
  • Odluka o reviziji Regulacionog plana dijela naselja Vrbanja, čijom izmjenom će biti obuhvaćen prostor koji se nalazi između ulice Rade Radića, rijeke Vrbanje i kompleksa preduzeća „Cvjećar“, u ukupnoj površini od 68,60 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave Grada Banje Luke i prostorijama mjesne zajednice Vrbanja, petnaest dana od dana objavljivanja.

Svi navedeni obuhvati biće objavljeni i na zvaničnoj stranici Grada: www.banjaluka.rs.ba.

Pozivaju se zainteresovana lica, vlasnici nekretnina, korisnici prostora i učesnici u njegovoj izgradnji i uređivanju da dostave svoje prijedloge i sugestije za određena planska rješenja na zemljištu ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu.

Prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti Gradskoj upravi Grada Banjaluka – Odjeljenju za prostorno uređenje u formi dopisa do  03.08.2021. godine.