Почеле припреме: Од 23. до 29. августа „56. Кочићев збор“

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

У организацији Градске управе, „56. Кочићев збор“ биће одржан од 23. до 29. августа, речено је послије данашње сједнице Организационог одбора ове традиционалне манифестације.

Град Бања Лука са партнерима у оквиру ове манифестације приредиће више различитих догађаја, попут изложби и књижевних вечери на отвореном, којим ће бити евоцирано сјећање на највећег књижевника са ових простора.

Из овогодишњег програмског концепта манифестације, који је данас усвојен на сједници, издвајмо објављивање и промоцију непознате Кочићеве приповјетке „Ђе је мама?“ приређивача Зорана Пејашиновића у издању Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске. Издавање књиге пратиће и пригодна изложба на отвореном која би, на посебно дизјаниран начин, представила ово дјело.

На неком од наредних сједница Организационог одбора биће прецизиран обим догађаја у оквиру овогодишње манифестације, а у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Данас је донесена и одлука да се наредних дана распише јавни позив за додјелу „Кочићеве награде“, признања које се додјељује за цјелокупно дјело писано на српском језику из области књижевности, лингвистике и књижевне критике.

Именован је и Секретаријат 56. „Кочићевог збора“ са задатком да у програмско-техничком смислу припреми и реализује ову манифестацију.

Галерија фотографија: