Заједничким снагама до љепших просторија Дома омладине: Ученици Грађевинске школе осликали панеле

Ученици Грађевинске школе из Бање Луке осликали су и обојили панеле у просторијама Дома омладине.

-Млади креативни људи су помогли при бојењу 60 панела који ће, након монтаже лед освјетљења, бити постављени као свјетлосна инсталација на стропу Дома омладине – истакла је савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

Она је појаснила да је у склопу велике реформе Дома омладине остварена сарадња Града Бање Луке са ЈУ Грађевинском школом, у оквиру које су ученици, који похађају смијер монтер суве градње, тачније молери и фасадери, обављали стручну праксу, додавши да је циљ да се ученици поред стицања звања, упознају и са свим могућностима које Дом омладине може да им пружи у наредном периоду.

– Приступили смо креативном и веома корисном рјешењу, а то је остваривање сарадње са Грађевинском школом, која је организовала праксу својих ученика управо у Дому омладине, а који су нам уједно помогли да реализујемо пројекат уређења овог простора – истакла је Шукало.

Како је казала, Град је добио донацију, у виду материјала и иверала, па су заједно дошли на ову креативну идеју.

У овој активности учествовало је десет ученика који су били подијељени у двије групе, а много им је помогао и њихов професор практичне наставе, Нада Пекељевић.

-Увелико се припремамо се за поновно отварање Дома омладине, а самим тим и његову велику реформу када су у питању сви садржаји – од програма до боравка омладинских удружења, до активности младих људи који ће боравити тамо. Исто тако, ради се на реконструкцији и уређењу, а у протеклом периоду уложили много захваљујући нашим донаторима и спонзорима – казала је Шукало.

Савјетница је поручила да ће врата реновираног и обновљеног Дома омладине ускоро ће бити отворена за све оне који ће новоуређени простор засигурно моћи користити за реализацију многобројних активности.

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић