За већу безбједност пјешака: Саниране пасареле код „Камела“ и на Старчевици

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Завршили смо реконструкцију пјешачких пасарела код “Камела” на Западном транзиту и на Старчевици.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић, који је истакао да је замјеном дотрајалих материјала, ојачавањем конструкције и завршним радовима овим објектима враћен стари сјај, али и повећана безбједност кретања пјешака.

Наиме, пројектом санације пасареле код „Камела“ извршено је уклањање постојећег испуцалог степеништа, а потом је израђено и ново.

Осим тога извршена је комплетна санација распонске конструкције са свим неопходним ојачањима, саниране су рампе и степеништа, бетонске површине, а урађена је и хидроизолација.

Када је ријеч о санацији пасареле у насељу Старчевица, завршени су примарни радови на ојачавању конструкције пасареле, чиме је продужен вијек овог објекта, али и повећана безбједност пјешака. Такође, извршено је пјескарење и заштите челичних носача, замијењен је газезећи слој, а извршена је и градња канала за одводњу и неопходна хидроизолација.

Како је раније саопштено из Одјељења за саобраћај и путеве, имајући у виду да процес одустајања од појединих навика у саобраћају није једноставан, у циљу одржавања безбједности саобраћаја на Старчевици  ће уз адекватну сигнализацију и даље остати вертикална избочина („лежећи полицајац“). О активности уклањања „лежећег полицајца“, јавност ће накнадно бити обавијештена.