Више од планираног: Мјештани Горњих Пријечана добиће водоводну мрежу

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

У оквиру инвестиоционог циклуса „Вода 2“ мјештани дијела насеља Горњи Пријечани у Улици Моме Капора, који до сада нису имали ријешено питање воде,  добиће водоводну мрежу.

Изградњом планираних цјевовода обезбиједиће се уредно водоснабдијевање за око 80 домаћинстава.

Градоначелник Драшко Станивуковић обишао је радове у овом дијелу града, казавши да је пројектом предвиђена изградња водоводне мреже укупне око 2,3 километра, као и да је одлучено да се у овој фази радова изградња продужи за додатних 1,2 километара, док је један дио у овом насељу планиран кроз пројекат „Вода 3“.

-Овај пројекат много значи мјештанима овог дијела Бање Луке. Постојећи пројекат изградње водовода на овом дијелу продужићемо за још 1.200 метара, јер остајемо дослиједни идеји да се ништа не ради на пола, јер свака кућа је за нас једнако важна и свака треба да добије воду, канализацију и пут. Радује ме чињеница да након сваког нашег доласка, урадимо и више од планираног, а то је суштина промјена које заговарамо-поручио је градоначелник.

Вриједност уговорених радова је 305.269,70 КМ и предвиђено је да се радови заврше у року од 60 дана.

Радове ће изводити предузеће „ХИДРОКОП“ д.о.о. Бања Лука у оквиру пројектног циклуса „Вода 2“ који се финансира из кредитних средстава Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

У оквиру инвестиоционог циклуса „Вода 1“ завршени су радови на изградњи система водоснабдијевања 3. и 4. висинске зоне у насељу Чесма и Крчмарице гдје је утрошено око 2,8 милиона КМ, чиме је обезбијеђено напајање водом за више од 400 домаћинстава.

Галерија фотографија: