Придружите се: Вечерас почиње „Арт фест“ у амфитеатру Дома омладине

У амфитеатру Дома омладине вечерас, 3. октобра у организацији УГ „Култура култури“, биће отворен „Арт фест“ који ће трајати све до 6. октобра.

-Удружење грађана „Култура култури“ ће и ове године у нашем граду реализовати пројекције документарних филмова о нашим познатим умјетницима које организује Центар за герилски филм из Београда у виду „Арт фест-а“, филмског фестивала који се широм Србије и Републике Српске шири прогресивним темпом. Пројекције филмова почињу у 18.00 часова и трају до 22.00 часа – наведено је у саопштењу организатора.

Овом приликом, организатори позивају све заинтересоване да буду дио овог фестивала, те да уживају у филмовима о сјаним умјетницима.

-„Арт фест“ је фестивал о умјетности и умјетницима који ће трајати до 6. октобра у Дому омладине, а сви посјетиоци имаће прилику да погледају филмове о познатим умјетницима. Ријеч је о фестивалу који је тематски оријентисан ка умјетности и умјетницима, а занимљиво је да до прије двије године, сличан фестивал није постојао на српским просторима – додају организатори.

Поручују како је оваква манифестација покренута као нова и оригинална, те да се разликује од оних до сада познатих.

-У конкуренцији су филмови који се баве неким умјетником или неком од умјетности – сликарством, скулптуром, графиком, керамиком, примјењеном умјетношћу, умјетничком музиком, позориштем, балетом, опером, књижевношћу, филмом, фотографијом, архитектуром, умјетничким плесом, видео-артом, наивом у  свим областима – поручују.

Фестивал се симултано одржавана у више градова Србије и Републике Српске, а од ове године и у Скопљу.

Град Бања Лука подржао је одржавање овог фестивала.