Ванредна сједница Скупштине Града, градоначелник затражио допуну дневног реда: Недопустиво да вишечлане породице и пензионери чекају

Почела је ванредна сједница Скупштине града Бање Луке.

Пред одборницима је дневни ред са три тачке, и то именовање директора ЈЗУ Дом здравља у Бањој Луци и двије тачке које се односе на пословање предузећа „ДЕП-ОТ“.

Међутим, на предложени дневни ред незадовљство је исказао градоначелник Драшко Станивуковић, који је затражио да се пред одборницима нађе и одлука која омогућава бесплатан јавни превоз за вишечлане породице и пензионере.

-Дневни ред који је предложен за данашње засједање овакав какав је, неприхватљив је јер нису уврштени приоритети, чиме су одређене категорије попут вишечланих породица и пензионера доведени у веома незахвалан положај – поручио је градоначелник.

Како је истакао, породице са четворо и више дјеце од маја, јуна чекају да се донесе најобичнија одлука која им омогућава бесплатан превоз, те додао да су у истој позицији и пензионери којима је ова одлука такође веома важна.

-Материјал који кандидујемо није никакав шведски сто, па да скупштинска већина разматра шта им се свиђа. Све су тачке битне и недопустиво је да се породице са четворо и више дјеце не сматрају приоритетом у односу на било коју другу тачку – нагласио је градоначелник.

Додао је да ови људи заслужују објашњење зашто је одлука о бесплатном превозу до сада могла, а сад не може.

Градоначелник је рекао да не сматра да одлуке попут именовања директора Дома здравља, предузећа „Деп- от“ или неке друге предложене тачке нису важне, али је истакао да ова питања ни у којем случају не могу бити важнија од питања вишечланих породица или ребаланса буџета, од којег зависи функционисање Града.

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић