Uz podršku Grada: Muzika iz pera pjesnika u Gradskom pozorištu Jazavac

U cilju popularizacije poezije, kao i domaćih pisaca čije pjesme su stekle popularnost kroz muziku, osmišljen je projekat  „Ima nešto – književnost u muzici – Muzika iz pera pjesnika“, koji će biti realizovan u četvrtak, 8. decembra sa počekom u 19.00 časova u Gradskom pozorištu Jazavac.

-Cilj projekta „Ima nešto – književnost u muzici“, jeste da osvjestimo i ovaj segment umjetnosti, da slušaoci budu upoznati sa piscem koji je napisao tekst popularne pjesme. Jer, da sama pjesma nije melodična, lijepa, da nema poetsku vrijednost, da nema metar i rimu, vrlo teško bi bila „ukomponovana“. Zašto ne bismo onda tu umjetničku simbiozu, simbiozu muzike i poezije, doživjeli u punom kapacitetu? Kada dođemo do te spoznaje, možda će nas zainteresovati da još nešto pročitamo, poslušamo, i da tako postanemo aktivni konzumenti i poezije i muzike – navedeno je saopštenju organizatora.

Navode kako su poezija i muzika su u simbiozi otkad postoje zapisi i o jednom i o drugom.

Ovo je projekat koji je osmišljen kao saradnja Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, Umjetničke škole „Vlado Milošević“ Banja Luka i Filološkog fakulteta u Banjoj Luci, Odsjek za srpski jezik i književnost.

Projekat sufinansira Grad Banja Luka, a prijatelj projekta je Gradsko pozorište Jazavac.

Ulaz je slobodan uz ranije preuzete ulaznice.