Уз подршку Града: Музика из пера пјесника у Градском позоришту Јазавац

У циљу популаризације поезије, као и домаћих писаца чије пјесме су стекле популарност кроз музику, осмишљен је пројекат  „Има нешто – књижевност у музици – Музика из пера пјесника“, који ће бити реализован у четвртак, 8. децембра са почеком у 19.00 часова у Градском позоришту Јазавац.

-Циљ пројекта „Има нешто – књижевност у музици“, јесте да освјестимо и овај сегмент умјетности, да слушаоци буду упознати са писцем који је написао текст популарне пјесме. Јер, да сама пјесма није мелодична, лијепа, да нема поетску вриједност, да нема метар и риму, врло тешко би била „укомпонована“. Зашто не бисмо онда ту умјетничку симбиозу, симбиозу музике и поезије, доживјели у пуном капацитету? Када дођемо до те спознаје, можда ће нас заинтересовати да још нешто прочитамо, послушамо, и да тако постанемо активни конзументи и поезије и музике – наведено је саопштењу организатора.

Наводе како су поезија и музика су у симбиози откад постоје записи и о једном и о другом.

Ово је пројекат који је осмишљен као сарадња Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске, Умјетничке школе „Владо Милошевић“ Бања Лука и Филолошког факултета у Бањој Луци, Одсјек за српски језик и књижевност.

Пројекат суфинансира Град Бања Лука, а пријатељ пројекта је Градско позориште Јазавац.

Улаз је слободан уз раније преузете улазнице.