Усвојена одлука, градоначелник: Настављамо политике бесплатног превоза за вишечлане породице и пензионере, ово је побједа народа

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Усвојена је одлука којом ће бити омогућено издавање карата за јавни превоз по повлаштеним условима за породице са четворо и више дјеце, пензионере и друге социјалне категорије.

Наиме, на инсистирање градоначелника Драшка Станивуковића, али и представника Удружења породица са четворо и више дјеце ова одлука поново је стављена на дневни ред сједнице Скупштине Града, а потом је и једногласно усвојена. Овом одлуком уједно су и проширена права, којом ће бесплатан превоз бити омогућен и за лица са инвалидитетом и лица са потешкоћама у развоју.

Како је казао градоначелник Драшко Станивуковић, иако је и ово била једна изазовна и дуготрајна сједница ипак је завршена побједом јер је усвојена одлука која омогућава наставак политика бесплатног превоза за вишечлане породице,  пензионере, али и друге социјалне категорије.

-Хвала Удружењу 4+, дјеци и родитељима које су данас самоиницијативно дошли у Градску управу и предочили Скупштини Града колико је важно да ова одлука буде усвојена. Ову битку коју смо добили прије три године поново смо данас морали потврдити на један тежак и изазован начин, али најважније је да смо, захваљујући борби овог удружења, битку добили – поручио је градоначелник.

Истакао је да је усвајањем ове одлуке спао један велики терет и да више нема разлога за бригу.

-Политике бесплатног превоза настављамо и даље. Ово је најзначајнија побједа. Оним ученицима и студентима, који су купили карту, средства ће бити рефундирана – рекао је Станивуковић.

Градоначелник је изразио задовољство што је пронађен модалитет да се ова одлука, која је предложена прије неколико мјесеци, коначно усвојена.

-Ово је побједа народа.  Дјеца су побиједила, разум је побиједио. Више нема разлога за бригу –казао је Станивуковић.

Додао је да је данашња побједа велики подстрек да са политикама бесплатног превоза наставимо и даље и да их проширимо на друге категорије.

-Разматрамо да у наредном периоду проширимо ове политике и на породице са троје дјеце, али и да бесплатан превоз добију сви пензионери – закључио је он.

Осим одлуке о бесплатном јавном превозу, усвојене су и одлуке које се односе на пословање предузећа „Деп-от“.

Како је казао градоначелник усвајање ове одлуке значи стабилније пословање овог предузећа.

-Усвојена је одлука о корекцији цијена услуга, која се не односи на грађане, већ на предузећа која одлажу отпад на градску депонију. Овом одлуком осигураћемо стабилније пословање, али и могућност за изградњу и проширење депоније, чиме ће Бања Лука али и околњи градови бити чистији – појаснио је Станивуковић.

На сједници је такође усвојена и одлука о именовању директора Дома здравља, којом је Невена Тодоровић именована на ову функцију и за наредне четири године.

Градоначелник је искористио прилику да честита директорици на реизбору и пожелио јој успјешан мандат који ће бити на корист Дома здравља, медицинских радника, али и корисника услуга примарне здравствене заштите.

-До сада смо имали добру сарадњу, а Дом здравља може рачунати на подршку и у наредном периоду- рекао је он.

Такође, градоначелник се осврнуо и на рјешавање питања објављивања у Службеном гласнику.

Како је истакао измјеном систематизације пронађен је начин да се настави са објавама и омогући да важне одлуке коначно ступе на снагу, те најавио да ће већ ове седмице бити објављене неке од одлука на које се чекало мјесецима.

Предсједник Удружења, Јован Радовановић захвалио је руководству Града што су пронашли рјешење да дјеца из вишечланих породица и даље имају бесплатан превоз.

-Радује ме што је Скупштина Града потврдила право које смо стекли прије три године – рекао је Радовановић.